Day 1: hopes, dreams, and plans for the next 365 days with a picture of yourself

Apa beza hope, dream dan plan? bagi aku semua sama. tak ada beza pun. Tapi bagi mengelakkan rasa confuse yang benak dalam hati ni better aku pergi cari apa beza ketiga-tiga terms ni.

Daily Inspiration #2098 | Abduzeedo Design Inspiration: Hope
the ​feeling that something ​desired can be had or will ​happen.

Hope ni macam kau nak sangat benda tu terjadi pada masa akan datang dan kau berharap sangat benda tu tercapai.






How do you like to go up in a swing, Up in the air so blue? Oh, I do think it the pleasantest thing Ever a child can do!:
Dream
an ​event or ​condition that you ​hope for very much, ​although it is not ​likely to ​happen.

dream pula lebih kepada kau berharap tapi kau tak de la berharap benda tu berjaya.
planwithmechallenge Day 13 Tried amp True Ive been spending ahellip:
Plan
a ​method for doing or ​achieving something, usually ​involving a ​series of ​actions or ​stages, or something you have ​arranged to do.

plan pula kau dah rancang hidup kau dari hari pertama sapai hari ke 365. So, benda tu ada berperingkat semuanya. 






Untuk menjawab soalan itu.

Hope:
Aku berharap sangat 365 hari akan datang aku akan masuk universiti yang sangat masyhur di mata dunia. Bukan nak menunjuk tapi nak tunjuk aku buat yang terbaik dengan result spm yang tak seberapa aku dapat ni. Pastu, nak ubah semua padangan mata masyarakat especially family aku yang selalu pandang aku selalu perfect and kalau aku salah sikit terus bash aku tanpa tahu asal usul. Apa-pun aku dah buat yang terbaik untuk buktikan aku buat semua ni bukan untuk diorang. Untuk aku dan Allah yang dah rancang masa depan aku. Aku je yang kena usaha sekarang ni

Dream:
Hmm. Dream banyak dreams aku tapi biar aku explain satu-satu. My first dream is to get my own bedroom and hias macam bedroom goals tu. Siap ada gantung-gantung, lampu lip lap. Tapi aku bukan la camtu, aku nak buat bilik semua putih. Haha. Sounds weird bu that's the true. 

Yang kedua, nak dapat suami yang comel. Tak comel. Maksud aku comel dari segi personality tapi bukan yang gedik-gedik tu. Tu aku benci. Yang penting matang dan pandai jaga hati orang dan kena lebih kurang macam aku sikit. At least dia faham perasaan aku walaupun kadang-kadang aku tak pernah faham perasaan dia.

Masuk kelas main instruments. anything, janji aku pandai salah satu alat muzik. Tapi tak jamin. Duit kena banyak.

Pastu travel dengan kawan-kawan. Kalau dah kahwin travel dengan suami. Dalam Malaysia pun jadilah. Janji aku boleh aman dan tangkap gambar lawa-lawa. 

Plan:
January till June : Finish exchange student programme.
July till December : Masuk college. Target 4 flat.

tu je kot plan aku buat masa kini. 


Doakan saya berjaya dunia Akhirat. Insya Allah.